Minél többet öleled, annál okosabb lesz

A fejlesztésről már írtam egy korábbi cikkben. Van, amit nem kell erőltetni és van, amibe érdemes fektetni. A szeretetet kimutatni, éreztetni a gyermekkel nagyon fontos. Íme egy újabb bizonyíték erre.

Egy friss kutatás szerint, minél többet öleled az újszülöttet, annál okosabb lesz. Ohióban végezték azt a kutatást, amely 125 újszülött és koraszülött bevonásával tesztelte, milyen hatással van a testi érintés a fejlődésre. Az eredmények egyértelműek: minél többet ölelnek egy újszülöttet, annál inkább fejlődik. Minél több testi érintésnek, ölelésnek, ringatásnak voltak kitéve a babák a szülők és a kórházi ápolók részéről, annál erősebben reagáltak rá. A kutatás eredményeiről itt olvashatsz bővebben.

Fejlesztés egyszerűen és természetesen

Nem kell a gyermeket már óvodás kortól mindenféle fejlesztő órákra járatni. Ha azt akarod, hogy a gyermeked normálisan fejlődjön, okosodjon, a társas kapcsolatokra fogékony legyen, akkor csak szeresd! Ebbe adj bele mindent! Nem kerül sok pénzbe, viszont annál több energiába, sokszor időbe. De hidd el, megéri. Mi sem egyszerűbb, mint élete első hónapjaiban foglalkozni vele: ringatni, ölelni, simogatni. Egyszerű és olcsó, mindenki számára elérhető dolgok ezek, amelyek az agyat stimulálják, a növekedést serkentik.

Minél többet öleled az újszülöttet, annál okosabb lesz!

Ne felejtsd el másokkal is megosztani, hogy ők is tudjanak róla.

Posted in Nevelés and tagged , , , , , .