5+1 Tipp a virtuális párkereséshez

Gyakran találkozom elcsigázott emberekkel, akiknek már elegük van a társkereső oldalakból, alkalmazásokból, rosszul sikerült randikból és már ott tartanak, hogy feladják. Ha átélted azt, hogy naponta nézegeted a profilodat és semmi értelmes üzenet nem jön, vagy már egy ideje levelezel/csettelsz valakivel (esetleg több mindenkivel) és már az első randi előtt kezdesz rájönni, hogy ez felejtős, esetleg túl vagy már 10-20-…50. sikertelen randin, próbálkozáson, akkor érted miről beszélek.

Az alábbi tippek segíthetnek újra nekilendülni, esetleg stratégiát váltani.

1. Ne add fel!

Tudom, nehéz! A kudarcok könnyen letörnek. De akkor se add fel. Ha nem az éppen aktuális jelölt a nagy Ő, akkor ez azt jelenti, hogy egy lépéssel közelebb kerültél hozzá! Ha vele nem működik, az nem azt jelenti, hogy veled van probléma, hanem csak annyit, hogy ő nem Ő. Tehát jöhet a következő jelölt. És ha már a 70.-en is túl vagy, akkor biztasd magad azzal, hogy “majd a 100.” Amíg próbálkozol, addig van esély. Ugye nem gondolod, hogy egy szép napon majd bekopog a lakásod/irodád ajtaján és a nyakadba borul?! A kapcsolatért meg kell dolgozni. Már az elején, és utána életetek végéig! Fogd fel úgy, hogy már most megtanulhatsz küzdeni a házasságodért, hogy később se add fel!

2. Változtass profilt

Ha azt veszed észre, hogy ugyanolyan típusú pasik/nők keresnek fel, akik nem jönnek be neked, akkor valószínűleg a profiloddal van gond. Egy jó profil létrehozása nem olyan egyszerű, ui. ez nem csak arról szól, hogy felteszek néhány előnyös képet és odaírok néhány dolgot, amit én fontosnak tartok magamról így ismeretlenül. Óh, nem! A profil nem csak rólad szól, hanem arról is, hogy milyen típusú társat keresel és, hogy az, akire vágysz, vajon mire kíváncsi. Sokan itt rontják el a dolgot…

3. Változtass stratégiát

A párod bárhol lehet. Ha te már 1-2-3-… 10. éve ugyanott keresed, ugyanúgy, akkor ne csodálkozz azon, hogy nem találod. Valószínűleg nem ott van, ahol te keresgélsz. Ami nem megy, azon érdemes változtatni. Mindnyájunknak vannak olyan dolgaink, elképzeléseink, stratégiáink, amikhez ragaszkodunk. És amíg ezekhez ragaszkodunk, nem vagyunk szabadok arra, hogy változzunk vagy változtassunk. Pedig ha már rég óta próbálkozol, és nem jön össze, akkor érdemes lenne változtatni: másik társkereső oldalt, alkalmazást, más szórakozóhelyet, társaságot keresni, esetleg stílust váltani, átgondolni, hogy vajon nem neked kéne-e változni vagy változtatni ahhoz, hogy egymásra találjatok.

4. Szűrj!

Sok kudarcot, csalódást, felesleges első randit vagy sikertelen párkapcsolatot spórolhatsz meg azzal, ha jók a szűrőid. Mit értek ez alatt? Mennyit szoktál átlagban levelezni vagy csettelni valakivel, mielőtt találkoztok? Mennyi időt, energiát vesz el ez tőled? Mi alapján döntöd el, hogy érdemes vele találkozni, megpróbálni, folytatni? Érdemes kialakítani olyan szűrőket, amelyek alapján ki tudod szűrni, hogy kire érdemes időt és energiát pazarolnod és kire nem, kit méltatsz randira és kit nem. Elég ciki tud lenni, amikor a randin (vagy esetleg később) derül ki pl. az hogy otthon van a házastársa és 2-3 gyerek… De sok mindent fel lehet mérni alig néhány üzenetből és akkor nincs időhúzás, csalódás, hanem csak elkönyveled: nem őt keresem, és elegánsan, lazán lépsz is tovább…

5. Ne legyen lelkiismeret furdalásod

Sok embernek gondot okoz, hogyan mondja meg annak, akivel elkezdett ismerkedni, esetleg már randizott 1-2-t, hogy nincs tovább. Pedig nagyon egyszerű: “ne haragudj, mást keresek”. Nem kell ebből lelkiismereti problémát csinálni! Minél idősebb valaki és minél többet próbálkozott, annál nehezebb, mert hajszálnyi reményekbe is inkább kapaszkodik, minthogy továbblépjen. Pedig okosabb gyorsan lépni, haladni míg megtalálod azt, akit keresel (vagy ő talál meg téged). Mint amikor rossz számot tárcsázol a telefonon. Tudom, ma már nem tárcsázunk, de érted a lényeget: “bocsánat, téves hívás” és már le is tetted, és tárcsázol újra. Nem hiszem, hogy álmatlan éjszakákat okozna egy félresikerült telefonhívás. Akkor egy félresikerült randin miért rágódnál? Nem őt kerested. Ennyi. Lépj tovább.

+1 Maradj alázatos

Nem vagyunk tökéletesek! Lehet, hogy te az vagy, akkor sajnálom a társad, mert sokat fog szenvedni melletted. Az emberek többsége viszont nem tökéletes. Tehát nagy valószínűséggel sem te, sem a leendő párod NEM TÖKÉLETES! Bármennyire is szeretnéd! Nem! És ez alázatra int: tudd ki vagy te, mik az erősségeid, mik a gyengéid és fogadd el, hogy a társadnak is lesznek erősségei és gyengéi. Ne akarj tökéletesnek mutatkozni és ne várd el, hogy tökéletes legyen! A tökéletes pár nem az, akinek nincsenek hibái, gyengeségei, rossz napjai, hanem az, akivel kölcsönösen szeretni tudjátok egymást a hibáitok, gyengeségeitek, rossz napjaitok ellenére! Erre viszont készülni kell!

Hajrá!

   Ha segítségre van szükséged a témában, keress fel bátran!  

Posted in Párkapcsolat.