Média megjelenések

Eberlein Éva: Az első pelustól az iskoláig. Kapcsolódás – Identitás – Nemiség

Zarándok – 2024. május 7.

A szexualitás az emberi létezés velejárója, életünk természetes és fontos része, Istentől kapott ajándék. Mégis, az erről való beszélgetés, nevelés, a legtöbb szülő számára nehézséget jelent. Nincsenek mintáink, hogy egy ilyen beszélgetést hogyan kell jól, gátlások, szégyenérzet nélkül lefolytatni, nem tudjuk, mikor, hogyan kezdjünk bele. Keresztényként, hatványozottabban van jelen a probléma.

Egyedül nem megy – Eberlein Éva identitáscoach tartott tréninget Székesfehérváron

Magyar Kurír – 2024. április 24.

„Jobb egy évvel korábban, mint egy perccel később” – Eberlein Éva identitáscoach tartott tréninget a keresztény szexuális nevelésről április 20-án Székesfehérváron.

Nem beszélünk vagy nem beszélünk eleget a szexualitás témájáról – hangzott el a keresztény szexuális nevelésről szóló tréningen, amelyet Eberlein Éva identitáscoach tartott Székesfehérváron. Szülők, pedagógusok, nagyszülők, védőnők, orvosok, lelkipásztorok vettek részt a rendezvényen, amely segített eligazodni a szexualitás témájában ma, amikor sok kihívással kell szembenéznie a gyermekeknek és az őket nevelő felnőtteknek egyaránt. Az esemény fővédnöke Spányi Antal megyéspüspök volt. (VIDEÓVAL)

A föld sója: Tréning a keresztény szexuális nevelésről Székesfehérváron

Katolikus Rádió – 2024. április 24.

A keresztény szexuális nevelésről tartott tréninget Eberlein Éva identitás coach Székesfehérváron. Az előadó arról beszélt, hogyan neveljünk boldog házasságra képes felnőtteket, melyek a prepubertás kor kihívásai és mit tegyenek a szülők 8 éves korig a gyermekek helyes identitás nevelésében.
Az eseményen Kissevich-Horvátné Toldi Hajnalka szervezőt, Spányi Antal püspököt és Eberlein Éva identitás coachot, Berta Kata kérdezte. (Hallgass bele: 17:47-től)

Egyedül nem megy tréning Székesfehérváron – beszámoló

Székesfehérvári egyházmegye2024. április 22.
Spányi Antal püspök köszöntőjében azt hangsúlyozta, nem mindegy, hogy a keresztény ember mit gondol a világról és azt hogyan osztja meg másokkal, elsősorban a családban. Az Egyháznak vannak válaszai a modern kor kérdéseire, amelyet a kinyilatkoztatás szemével tud nézni és átadni. A teremtett világ védelméhez nemcsak a környezetvédelem, hanem az ember védelme is hozzátartozik. „Minden korosztálynak fontos, különösen a 21. században a szexualitás témájával foglalkozni. (KÉPTÁR)