Segítsétek hozzám jönni a gyerekeket

A legtöbb szülő figyel arra, hogy a számára legfontosabb értékeket továbbadja gyermekeinek. Nem pusztán tanításról van itt szó, hanem életformáról, mentalitásról, hozzáállásról. Keresztények számára az Istennel való kapcsolat, vallásos szokások is ide tartoznak.

“Engedjétek hozzám jönni a gyerekeket és ne akadályozzátok őket.” – mondta Jézus.

De hogyan segíthetünk gyermekeinknek ezen az úton? Minden jó szándékunk ellenére előfordulhat, hogy segítés helyett akadályozzuk a gyerekek lelki növekedését? Elkerülhetjük-e, hogy kamaszként hátat fordítsanak Istennek?

Gyermekkoromban a vallás, Isten, nem volt téma a családunkban. Nagyszüleim erőltetésére valami minimális hitoktatásban részesültem, szentségeket kötelezően “rám adták”, miközben szüleim azt tanították, hogy nincs Isten. A vallás számomra kötelező gyakorlatok és parancsok egyvelege volt, amitől jó távol tartani magam. Aztán amikor kamaszként szembesültem azzal, hogy márpedig van Isten, és szeret, teljesen megváltozott minden. Szülőként egyértelmű volt számomra, hogy gyermekemet nem vallásos cselekedetekre, formákra, parancsok betartására akarom nevelni, hanem arra a kapcsolatra, amire Isten mindenkit meghív.

Segítsétek hozzám jönni a gyerekeket! – a következőkről lesz szó:

  • hogyan segítsük gyermekeinket az Istennel való kapcsolatukban?
  • mit kerüljünk és mit tegyünk annak érdekében, hogy a gyerekek megismerjék és szeressék Istent?
  • vallásos gyakorlatok és hit a gyermekkorban

2017. július 11-én, kedden 18:00-kor a Józsefvárosi plébánián (Horváth Mihály tér 7.)

A belépés díjtalan! Adományt elfogadunk.