Egyéni coaching

dsc_8049_kicsiA life-coach magyar megfelelője életvezetési tanácsadó volna, de azért nem használom ezt a kifejezést, mert nem adok tanácsot, ui. ez a munkamódszer nem így működik. Szószerinti fordításban „élet-edző” lenne a megfelelője, ami sokkal közelebb áll ahhoz, ami a coachingfolyamatban történik. A coach személyes lelki edző, akinek feladata, hogy a klienssel együttműködve segítsen neki megtalálni a megoldást egy konkrét problémára. Ez gyakran együtt jár azoknak az akadályoknak az azonosításával, amelyek aktuálisan gátolják a kliens előrejutását az életben. Ezen felül egy új látásmód, adott esetben készség kifejlesztésével jár, amely segíti a klienst céljai elérésében.

Folyamatát tekintve a coaching beszélgetésekből áll, amelyek során segítek más megvilágításba helyezni a dolgokat, esetleg feltárni olyan belső erőforrásokat, képességeket, amelyekre eddig nem ébredt még rá a kliens.

Tematikáját tekintve az értékek és jövőkép tisztázásáról, képességek és készségek fejlesztéséről, célok kitűzéséről, kommunikáció fejlesztéséről, prioritások harmonizálásáról szól, annak érdekében, hogy a kliens egyre teljesebb életet éljen, egyensúlyba kerüljön önmagával és környezetével.

Amire tehát számíthatsz, az nem más, mint a jelenlegi, magánéleti problémáiddal való szembenézés. Segíteni fogok megoldásokat találni ezekre, hogy lelkiekben megerősödve és új készségeket kifejlesztve a jövőben felbukkanó akadályokat már önállóan is hatékonyan tudd kezelni.

Ha szeretnél többet tudni, vagy belefognál, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot.

Előre is köszönöm a bizalmat!