Csoportos coaching

Csoportos coaching

A coaching egyik nagyon hatékony formája az, amikor különféle, egymás számára általában idegen emberek ugyanazzal a kérdéssel, kihívással, problémával küszködnek, és együtt keresnek megoldást helyzetükre egy coach segítségével.

Sokszor érezzük azt, hogy jó lenne megosztani gondolatainkat, kérdéseinket, véleményünket másokkal, akik hasonló cipőben járnak. Ez a kiindulópontja a csoportos coachingnak.

Az egyéni coachinghoz annyival ad hozzá többet, hogy a résztvevők gyakran egymásnak adnak új impulzusokat, támogatást, megerősítést. Mindig megerősítő az a tapasztalat, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, más is találkozik ilyen helyzetekkel.

A csoportos coaching során a résztvevők tisztázhatják hivatásbeli és/vagy személyes céljaikat, kihívásaikat, tudatosíthatják és fejleszthetik erőforrásaikat a szükséges lépések megtételére. Segít abban, hogy a változásokat kezeljék, fejleszti az együttműködési kompetenciákat, kommunikációt, fokozza a motivációt és elkötelezettséget, segít egyensúlyt teremteni a családi élet és a munka kihívásai között, segít a konfliktuskezelésben, a stresszhatások kezelésében, az érzelmi intelligencia fokozásában. A gyakorlatba ültetés területén, a változáskövetésben különösen nagy erővel bír a csoport motiváló, támogató ereje.

A csoportos coaching meghirdetett témakörökben indul, és 3-8 fő részvételével zajlik.

Ha szeretnél bővebb információkat induló csoportokról, kérlek, vedd fel a kapcsolatot.